måndag 27 oktober 2014

Löpbandsintervaller. Delvis i VFF. Framfotsrunda 210,

Blev nästan en kopia av förra måndagens intervallpass. Kände mig lite seg under dagen och såg inte riktigt fram mot passet, förhandlade med själv om jag inte kunde byta till ett lite lindrigare tempopass i stället, men jag lyckades övertala mig själv till slut att köra intervaller, då det betalar sig någon gång framöver på ett bättre sätt än ett tempopass som så lätt riskerar att bli ett "mittimellanpass".

Värmde upp med Salmingskorna, sen bytte jag till VFF, körde i 0,5% lutning och alla intervaller utom en pågick i 4 minuter, det var 18 km:aren i mitten som jag körde 3 minuter. de två första körde jag med VFF, 15+16 km/h. Sen fick jag lite molande känningar där jag hade stressfrakturen i högerfoten i vintras. Ville så gärna köra på någon till eftersom det var en lätt känsla men vill inte riskera något så jag bytte tillbaka till Salming Race igen. Körde sedan på och den första 17 intervallen gick som planerat och jag kom in i rätt så kontrollerad 3-taktsandning efter lite drygt 2 minuter.
Därefter var det dags för den jobbiga 18 km/h intervallen, blev 3-taktsandning efter 1 minut, denna gången klarade jag med rätt så stort besvär 3 minuter, det kändes inte lika okontrollerat som förra gången men jag hade inte mer än 3 minuter i kroppen idag. Det som var bra var att jag inte blev lika stressad av den relativt höga farten som jag blev förra gången, men andningen kommer aldrig i balans i denna farten, blir allt mer ansträngt och vill inte plana ut som den gör när jag kör i 16 km/h. Hoppas så småningom att jag ska vänja mig ännu lite bättre.
Därefter blev det följande trappa neråt, 17+16+16. Inte samma lätta känsla som förra gången, benen blev rejält stumma efter 18 km:aren. Så fick slita rätt ont på de 3 sista. När jag steg av bandet efter en dryg timme så var det på lite stappliga och ostadiga ben. Var helt slut och hade inte en tanke på att köra i någon höjdhopparmatta. Jag är nöjd med passet och det gick som jag tänkt mig förutom den något tunga känslan på de 3 sista intervallerna. Kände av vänsterhälen lite i början, särskilt på uppvärmningen, släppte sedan allt mer som passet pågick.

I går körde jag ett rätt så lugnt gympass, rodd i 175 watt och CT i ungefär samma. Har tänkt att minska effekten något i rodden till förmån för CT, då den är något mer lik löpningen. Därefter blev det 3*400 steg i höjdhopparmattan.


3 kommentarer:

 1. Jag har också börjat köra intervaller på band, men känner mig fortfarande osäker i högre farter. Igår provade jag 6x3min i 16km/h och 0,5% lutning. Hade kunnat fortsätta men efter en 30min på bandet får man en del sura blickar.

  SvaraRadera
 2. Ja, kan tänka mig att det är trångt i Stockholm även på löpbanden, dom problemen har vi inte i Alvesta, fast jag vill gärna ha samma band då jag fått för mig att dom är kalibrerade olika. Så för att det ska gå att jämföra eventuell utveckling mellan passen så vill man ju att förutsättningarna är de samma rent tekniskt.
  Här är det inte många som använder löpbanden till löpning, de flesta använder dom till att värma upp inför styrkepass. Jag kan få en del undrande blickar när andningen blir lite ansträngd.

  SvaraRadera
 3. Tufft att köra intervaller på band, frågan är om jag skulle komma dit någon gång?

  SvaraRadera