torsdag 16 oktober 2014

Bergundasjön runt, 13 km, 4:19 tempo. Framfotsrunda 205

Blev en rätt tung runda i mittemellan skiktet, Hade Sauconyskorna idag, med 4 mm dropp. Tänkta för lite längre pass då dom är rejält dämpade. Men jag får problem med vänsterhälen i dessa skor. Det var länge sedan jag hade så mycket känningar i hälen som jag hade idag. Skorna känns styva och stumma på något sätt. Jag fick inte ont i vaderna så jag tror inte det relativt låga droppet på dessa skor är något problem för mig utan det är nog mer materialet i sulan som inte passar min kropp och löpstil.

Mina Adidas Boston med 11 mm dropp är helt klart mycket bättre för mig, då får jag ett bättre stöd och det känns inte stumt. Med VFF är det en friare känsla men är väldigt försiktig med dom numera, bara på kortare distanser som jag vågar köra med dom. Det kommer dröja innan jag använder Sauconyskorna igen.

Dagens runda

Rundan började annars bra och jag kom snabbt in i en behaglig 4-takts andning och höll ett bra steg, efter 3-4 kilometer började dock hälen göra sig allt mer påmind, det var precis som om lusten försvann ur kroppen, resten blev en lite tråkig resa mot slutpunkten, tog i lite sådär lagom och fick slita rätt rejält i uppförsbackarna, kunde dock ligg kvar hela rundan i 4-taktsandning. Är inte säker på att dessa mellanpass ger något överhuvudtaget. Det fanns ingen energi för att trycka till lite extra men heller inget tålamod för att ta det lite lugnare.

Typiskt torsdagspass, lite tungt och oinspirerat. Har kört 7 dagar i rad nu med någon form av konditionsträning, så kroppen är nog lite överansträngd. Så i morgon får det bli en vilodag.

Första gången denna höst som jag sprang i långärmat. Bara 9 grader idag. Lite mulet inledningsvis, sen när det kändes som tyngst efter halva rundan så kom regnet, men som väl var så blev det kortvarigt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar