onsdag 6 augusti 2014

Spånenmilen, framfotsrunda 171.

Idag funkade det med löpning, det blev totalt 8 dagars uppehåll från löpningen denna gången. Hade egentligen inga planer på att springa idag, men framåt arbetsdagens slut vid 16-tiden så provade jag igen lite lätt, barfota ute på gräsmattan, och det kändes helt okej i tån.
Så jag tog på mig mina nu rätt slitna Adidas Boston, säkert sprungit över 300 mil i dom. Klippte hål i tyget precis över tån, så att det inte låg och klämde. Provade igen lite försiktigt och det funkade.

Dagens runda

Min nu sönderklippta sko

Tån fortfarande svullen, lite mer precis efter löpningen.

Så det blev upp till Spånenområdet för en rätt så lugn runda. Men det blev inte riktigt så lugnt. I början kändes det väldigt lätt, höll 4:14 tempo första 3 kilometerna, mest utför. Men sänkte lite sedan och höll prattempo rent andningsmässigt. Fast i uppförsbackarna ökade andningen rejält. Sista 3 km blev dock väldigt jobbiga och jag fick kämpa rejält med andningen och sista 2 km är i princip bara uppför, där fick jag sänka farten rejält för att orka hela vägen.

Känslan var att jag sprungit med en medelpuls på runt 150, en prattemporunda i vanliga fall, men medelpulsen landade på 158. Det brukar jag ha på de tuffaste tempopassen. Var rätt varmt idag, 22-23 grader, så kanske att det drev upp pulsen något. Körde ju rätt hårt på gymmet i går, så det kan också bidragit. Men annars kändes det bra i benen under passet, hade ingen träningsvärk från crosstrainern eller roddmaskinen.

Men löpformen är inte riktigt var den varit innan, kände framförallt idag att jag tog helt slut sista 2 kilometerna. Dagens runda har jag sprungit väldigt många gånger så jag har bra referenser och i oktober förra året hade jag min bästa runda där, då sprang jag med 4:02 tempo med en medelpuls på 161 ungefär. Så i jämförelse med den rundan är jag en bit ifrån.

Sprang återigen med bar överkropp, tycker om den känslan. Blev ändå lite för varm, fick torka svett ur ögonen hela tiden. Runt 15 grader brukar var optimalt för mig, då går det som bäst. Nu någon timme efteråt ömmar området runt tån en del, även vänsterhälen stramar lite, men under dagens löpning kändes inte hälen någonting, förutom sista 200-300 meterna då jag tryckte till rejält.

Trots allt skönt att kunna springa igen även om det blev lite väl tufft sista kilometerna idag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar