tisdag 19 augusti 2014

Spånen, Tempo, 8.2 km. Framfotsrunda 178.

Blev en tuff runda på nära max. 8,2 km i 4:08 tempo i en relativt kuperad terräng. Andningen var rätt så kontrollerad i början, blev utandning på vart 5:e steg om jag fokuserade, men när jag ökar och ligger på 155 i puls som är över prattempo för mig så blir det utandning på jämna steg, vart 4:e och jag får svårt att styra andning då. Och när jag kommer upp riktigt högt i puls, över 160, på min övre gräns, som jag inte klarar hålla i en mil riktigt nu, då blir det utandning på vart 3:e steg. Då är ansträngningen så hög att andningen inte går att styra med viljan utan den kommer helt av sig själv.
I dag var jag nära mitt max, 159 i medelpuls,  särskilt i slutet där det går rätt bra uppför i nästan en kilometer. Men det kändes ändå lite bättre än väntat. För nu har jag kört konditionsträning 4 dagar i rad varav 3 av dessa rätt så hårt.

Dagens runda

Hade mina Adidas igen och det kändes helt okej, men dom är lite "svampiga" nu. Fast jag vill inte klippa sönder mina nya Adidas som är i klart bättre skick. Jag provade dom nya idag, men det stramade fortfarande för mycket över lilltån. Hälen var okej under löpningen idag. Märker att jag inte är van vid dessa lite tuffare pass just nu. Men om jag hade tagit någon dags hel vila innan ett sådant här pass och kunnat hålla min utandning på vart 3:e steg i en hel runda så hade det kunnat bli rätt bra. Men det krävs lite mer fokus på intervaller framöver. Passet idag var betydligt tuffare än det jag genomförde på gymmet, så jag måste nog upp i 16-17 km/h på bandet eller ändra lutningen, eller båda delarna för att få upp flåset lite. Men det blir tufft i den torra inomhusluften, fast jag ska ge det ett försök i alla fall.


Igår körde jag roddmaskin samt crosstrainer och höjdhopparmattalöpning  på gym. Låg på vanlig distans där, cirka 1 timmes träning,  ansträngningen på roddmaskinen var lite högre än innan, runt 140 i medelwatt under 23 minuter. CT var samma som innan, Level 16, 25 minuter, medelwatt på 160. I mattan 3*200 steg. Men har inte känt mig jättesliten idag, men nu efter löpningen bränner det rejält i framsidan på låren och jag känner mig lite stel, hade sett fram mot lite bastu idag efter löpningen men den var avstängd, lite synd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar