torsdag 28 augusti 2014

Spånemilen, 4:22 tempo. Framfotsrunda 182.

Dagens runda

Blev en lite ryckig runda, det ringde från jobbet precis innan jag skulle starta, sen fick jag ytterligare 2 samtal under rundan, jag sprang i och för sig i prattempo huvuddelen av rundan men hade inga lurar med mig och att springa med luren i örat samtidigt som man ska försöka hjälpa till att lösa uppkomna problem funkar inte så bra. Så det blev två stycken 2-3 minutersstopp. Hade svårt att komma igång igen och det kändes inte så bra. Hade jag varit ute på en temporunda hade jag inte svarat för då är det av yttersta vikt att hålla uppe andning och rytm, de här lite långsammare passen gör det inte så mycket men som sagt idag störde det mer än vanligt då jag fick lite hållkänningar efter att jag kommit igång med löpningen efter stoppen.

Kändes lite sådär idag, körde gympass igår med roddmaskin 142 i medelwatt, 25 minuter. CT 160 i medelwatt, 25 minuter, kände mig sliten under det passet. Är kanske svårt för mig med 3 dagars konditionsträning i rad samtidigt som jag jobbar, har ofta någon timmes sömnbrist och ju längre veckan går desto slitnare brukar jag bli, så torsdagspassen är nästan alltid dom som känns mest slitsamma. Det är svårt att hitta rätt nivå på träningen, vill ju trots allt förbättra mig, men samtidigt inte bli skadad eller dra på mig förkylningar som ofta kommer om ansträngningen blir för hård. För mycket träning bryter ner i stället för att bygga upp. Har provat någon gång med periodisering. Problemet är dock att man får vänta så länge med svaret. Dessutom har man ingen att jämföra sig med. Men så länge det håller ska jag försöka köra 3 dagar i rad. Fast med gympass som mellanpass för att muskulärt variera mig.

Hade mina nya Adidas som är exakt som mina gamla, det som är det stora problemet just nu med dessa, precis som det var med det gamla paret när dom var nya är att jag få brännande känsla under hälen av friktionen, klarar inte mer än en mil i dessa nu. I dag hade jag ändå riktiga löparstrumpor. Men dämpning är helt överlägsen i dessa nya skor. Hade dock lite känningar i min vänsterhäl under hela rundan, men bara på ett molande stadie som inte förvärrades under rundan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar