måndag 4 augusti 2014

Lönåsrundan med Hybriden.

Ännu en cykelrunda, det var en vecka sedan jag slog i min vänstra lilltå. Provade lite försiktigt igår, barfota på gräsmattan, gick sådär, sen tog jag på mig ett par skor med rymlig tåbox, men det funkar inte än med löpning. Idag började jobbet igen och 4 veckors semester är till ända. Jag är trots lilltåskadan nöjd med träningen under semestern, blev lite för lite distanspass men skyller det på värmen i första hand. Så fort jag blir bra i tån ska jag försöka mig på lite längre rundor på söndagar.

Dagens cykling.

Känns ändå okej att jag kan cykla i princip obehindrat. Har blivit 4 rundor sedan tåskadan. Har kört min favoritrunda, ungefär 3 mil, kuperat och bra, backarna går allt bättre för varje gång, idag kände jag mig extra pigg eftersom jag tog helvila igår. Var riktigt hett igår.
Men så som så många gånger innan så brukar jag tappa energi efter backarna på denna rundan och strax innan den sista och längsta backen var jag som vanligt nere i mental dipp, har då cyklat i 50,minuter ungefär.
Fast idag så kom det nya krafter med 5-6 kilometer kvar och jag kunde trycka på rätt bra. det var en skön känsla att få upp pulsen lite, jag har i cykling väldigt svårt att få upp pulsen, tar slut i benen innan jag kommer upp i rätt känsla.
Det funkar på motionscykel men inte ute i verkligheten, där påverkar vind och lutning mycket mer.

Jag hoppas inom de närmaste dagarna kunna springa en lugn testrunda, jag kan nu gå i princip obehindrat men tån är fortfarande väldigt öm, men svullnaden är på väg ner från övriga foten och bli allt mer lokaliserad runt lilltån.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar