fredag 1 augusti 2014

Lönåsrundan med Hybridcykeln.

Blev en lite mer träningslik runda denna gången, hade medelpuls på 130. När jag kört som bäst med racern för några år sedan har jag kommit upp i medelpuls runt 150. Men denna Hybridcykel som är en blandning mellan vanlig cykel och racer har jag haft runt 140 som högst medelpuls. Men denna rundan jag tog idag är svår att få hög medelpuls på, den är väldigt kuperad så det blir en lite ryckig cykling. När jag körde på motionscykel i vintras på gym så kunde jag snitta på nästan 160 i medelpuls, när förutsättningarna är exakt konstanta.

Dagens cykelrunda

Men i vilket fall som helst så är det oslagbart att cykla utomhus, känna dofterna och vinden mot kroppen. Omgivningarna, hur det ändrar sig i takt med årstiderna och hur känslan av trygghet i det speciella ljuset som varje tid på året bär med sig. Särskilt på rundor som jag körde idag, där jag i princip cyklat varje vecka året runt någon gång. Just på högsommarens andra hälft är det precis som om naturen börjar förbereda sig på vila, sakta, sakta vissnar blommor och det börjar komma lite gula löv på träden. Doften från mognande spannmål är också så karakteristiskt för ljust denna tid. Fåglarnas sång är allt mer avlägsen och tyst, det man kan höra är mest någon kråkas hesa kraxande eller en på avstånd olycksbådande korps mer ihåliga blandning av kraxande och skrik. Men samtidigt är det ändå långt kvar av varma dagar, sommaren är ännu inte slut. Dessutom stundar dessa otroliga höstdagar, när ljuset är ännu mer dovt men luften så klar och hög så det känns som att andas bomull.

2 kommentarer:

 1. När du anger dina pulsdata är det från garmin el annat? Mitt garmin pulsband kan svaja ganska rejält. Senaste veckan med liknande känsla under passet har den uppmätta medelpulsen över 45min varierat med upp till 50slag. Någon erfarenhet?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej
   Ja, från Garmin 305. Jag har inte haft sådana problem som du beskriver men däremot har den mätt helt fel den första kilometern, verkar som den kan ta lite tid ibland att få kontakt. Men om man kommer ihåg det brukar det hjälpa att fukta huden lite där sensorerna på pulsbandet hamnar. När den mäter fel så mäter den alldeles för högt, men efter någon kilometer brukar det rätt till sig. Den kan mäta högt om jag har någon infektion i kroppen men då är det inte något fel på bandet.

   Radera