söndag 10 augusti 2014

Långpass 21,6km. Framfotsrunda 174.

Blev ett lugnt långpass, fast det gjorde lite ont ändå. Kände redan på morronen att gårdagens gympass satt i låren. Körde både rodd, crosstrainer, löpband samt löpning i höjdhoppsmatta. Men ville verkligen köra ett långpass idag, annars skulle dröja minst en vecka till. Men om jag vetat igår att det skulle bli så här stelt i låren hade jag tagit det lugnare på gymmet. Lite konstigt att träningsvärken kom så hårt redan en dag efteråt, brukar vara mer efter 1,5-2 dygn. Så jag bävar lite för morgondagen då detta löppass ska läggas till gympasset i går.

Dagens runda.

Kände direkt  att det ömmade i framsidan av låren, men på ett vis var det bra för då blev jag tvungen att hålla ett lugnt tempo, värst var det i nerförsbackarna. Enda gången det släppte lite var i en rätt lång och brant uppförsbacke. Kunde inte njuta som jag brukar göra annars på dessa lugna rundor, lårens status var och störde i mina tanker hela tiden, det blev dock inte värre utan låg på en konstant ömmande nivå. Blev runt 5 min/km i tempo. Sista 2 kilometerna tryckte jag på lite extra, kände att högervaden var på väg att krampa men det hjälpte lite ner jag tryckte på och fick ett förändrat löpsteg.
Tänkte inte så mycket på andningen idag, blir inte aktuellt när medelpulsen är så låg. Hade 129 i medelpuls.
Fick en blåsa under vänster framfot, men den påverkade inte något under själva löpningen. Blev nästan exakt en halvmara idag, hade ingen koll på distansen under själva löpningen. Men denna runda är varierande och med vacker omgivning, omväxlande asfalt och grusväg. Blir nog att jag kör den mer gånger.

Hade mina gamla Adidas, kändes okej i tån under löpningen men den är extra svullen nu efteråt, samt låren som är väldigt stumma, detta var den näst längsta distansen jag sprungit. Får allt mer respekt för dom som springer maror, och så många som håller strax över 4 min/km tempo i snitt, det är minst sagt imponerande. Det känns långt borta för tillfället.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar