tisdag 12 augusti 2014

Backintervaller Hanaslöv. 6*500 meter, framfotsrunda 175.

Kändes lite stumt och stelt på uppvärmningsvarvet, var egentligen orientering idag. Men vågar inte riktigt springa obanat med min ömma tå. Men hälen var tyst under hela passet.

Dagens runda Något vajsing med klockan, totaltiden är helt fel 55 timmar, vet inte om det beror på att jag haft den på utan att starta den under gympassen, bara för att lite koll på pulsen där. Blir till att nollställa klockan efter varje sånt pass.

Intervallerna kändes bättre än väntat, kände att det fanns kraft i steget trots allt. Men vid nerjoggen efter varje intervall stramade det rejält i framsidan på låren, och det blev värre för varje intervall. Dom första 3 gick utan regn, sen öppnade himmeln sig. Så det blev 3 blöta och 3 torra.
Var väldigt jämna tidsmässigt. Från 2:04 till 2:07. Backintervallerna är 500 meter långa men blir i 2 etapper, intervallen inleds med cirka 150 meter uppför, sen planar den ut och till och med lite utför i 150 meter, för att sedan avslutas med 200 rätt så branta meter. Höjdskillnaden är 20 meter totalt. Lagom brant för att kunna ha ett hyfsat löpsteg.Hade mina Adidas, försökte hemma med att sätta på Merrellen men kände direkt att det stramade för mycket över tån.

Konstigt med stumheten i låren, fortfarande. Men jag körde ett gympass i går med Roddmaskin och crosstrainer. Rätt lugnt men med lite högre belastning på crosstrainern, samt ett avslutande intervall på 5 minuter med högt tempo på motionscykeln. Möjligt att jag fick betala för det idag? Följande siffror på gårdagens gympass. Rodd: 5km, 123 watt, 23.36 minuter.  Crosstrainer: Level 16, 165 watt, 95 varv/minut. 25 minuter. Cykel: 10 minuter totalt varav 5 minuter level 7. 200 Watt. 5 minuter level 8. 255 Watt. De sista 5 minuterna på cykeln är nästintill max för tillfället. Var lite dumt att köra dom så här i efterhand, det är nog dom som satt i benen idag på intervallpasset. Men igår kände jag att jag ville få upp pulsen en liten stund i alla fall, när jag väl blivit lite lagom svettig på crosstrainern.

Känner mig öm i tån nu efter dagens intervallpass, även lite stum i hälen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar