tisdag 5 augusti 2014

Avbrutet löpningsförsök.

Tänkte mig en liten lugn runda för att testa om det gick att springa nu. Har provat i princip alla mina skor för att se vilka som känns bäst för tån. Det har blivit mina Merrell Ascend trail med 8mm sula som känts bäst. När jag kom fram till Spånenområdet så börjad jag med ett väldigt lugnt uppvärmningsvarv på 200 meter, i ungefär 6 tempo. Funkade okej.

Men så tryckte jag till lite en gång för att testa men kände direkt att det går inte. Blir att foten reflexmässigt vinklar sig utåt så det blir som ankgång, inte mycket men tillräckligt för att det känns som jag haltar lite lätt. Hade jag haft hungriga vargar efter mig så hade jag nog kunna springa. Men eftersom jag inte hade det så bröt jag innan jag ens börjat.
Känns lite frustrerande för de små trippande försöken jag gjorde hemma idag kändes okej. Men det är stor skillnad med lite lätt trippande jämfört med löpning.

Så det blev direkt till gymmet för crosstrainer och roddmaskin. 30 minuter på trainern varav 25 i ungefär 155 watt, blev helt slut och hade en puls på nära 170 sista 2 minuterna. Sedan roddmaskin 2*2km med ett medel på ungefär 150 watt. Men med endast 30 sekunder kvar så krampade min ena vad ihop sig totalt, så jag fick bryta. Men båda dessa maskinerna funkar bra som ersättning till löpningen.
Idag var det betydligt svalare ute om än väldigt varmt på gymmet, så det var inte så hemskt som jag förväntat mig. Men inomhusluft är alltid värre att andas in när man behöver mycket syre.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar